PMKKV Telephelyfejlesztés 2018 projekt

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Magyarország központi költségvetése XV. Nemzetgazdasági Minisztérium fejezet 25. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 4. Területfejlesztési feladatok alcím, 5. Pest megyei fejlesztések jogcímcsoport.

A kedvezményezett neve: Trans-Pack Logisztika Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: TRANS-PACK LOGISZTIKA KFT. ÚJ KÖZPONTJÁNAK KIALAKÍTÁSA

A támogatás összege: 39 539 179 Ft

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020. június 11.

A támogatási szerződés száma: PM_KKVTELEP_2018/119

A projekt tartalmának bemutatása:

A Trans-Pack Logisztika Kft. belföldi raklapos gyűjtőfuvarozást végez, több mint 500 Kis- és Középvállalkozásnak, valamint Európa legnagyobb nemzetközi fuvarházainak. A fejlesztéssel érintett tevékenység egyben a cég fő tevékenysége is, a rakománykezelés (5224). A rakománykezelés keretében a regionális depókból saját, vagy alvállalkozói járművekkel a központi depóba gyűjtjük be a raklapos árut, ott ha szükséges tároljuk, elosztjuk, és rendeltetési helyükre szállíttatjuk, mindezt zömében 24 óra alatt. A központi elosztó eddig a cég székhelyén, Vecsésen volt található, mely egy mindössze 7 rakodórámpás bérlemény. Mivel nem bővíthető, így már évek óta megfogalmazódott az igényünk egy saját tulajdonú, a megrendeléseknek és a gépparknak megfelelő méretű új központ létrehozására.

Ez a 2017. évben bekövetkezett jelenős újabb megrendelések miatt sürgetővé vált. Cégünk vásárolt egy, a szállítások szempontjából ideális helyen található beépítetlen ingatlant, és elindította az új központi depó tervezését. A fejlesztéssel érintett ingatlan Alsónémedi belterületén található (3306 és 3307 hrsz), de a lakóövezeteken kívül, Gip-1 besorolású ipari-gazdasági területen, melynek nagysága 18.594 m2. Az ingatlan önkormányzati burkolt útról közvetlenül elérhető, eddig beépítetlen gazdasági terület volt, melynek a közterületi közműrákötési lehetőségei biztosítottak voltak (víz, csatorna, gáz, elektromos áram). Az épület alapozása előtt terület előkészítésként tereprendezésre volt szükség, mivel az ingatlan síknak tekinthető ugyan, ám jelentősen lejtett, valamint a közműhálózat kiépítésére. A megterveztetett fémvázas csarnok az ideiglenes raktározási, és rakománykezelő téren kívül magába foglalja a cégünk új központi irodáját is, a rakományok egyszerűbb és gyorsabb kezelése érdekében, egy épületbe összevonva a rakományt és a szállítási, okmányozási ügyintézést. A csarnok hasznos alapterülete 3255,79 m2, melyből a rakománykezelés céljára 2860 m2 szolgál. A projekt megvalósulásával az eddigi 7 db rakodórámpa helyett 23 db rámpa lett, melynek következtében a gépjárművek reggeli indulása átlagosan 45 perccel történik korábban, mint az eddigi, emiatt átlagosan két címmel többet tudnak adott munkaidő alatt kiszállítani. Ebből kifolyólag a cégünk kapacitása jelentősen növekedni fog. A beruházásunk céljai Piaci igényeket kielégítő kapacitásnövelés Korszerűtlen és drága bérlemény kiváltása Gyorsabb rakománykezeléssel a termelékenység és az árbevétel növelése A nagyobb kapacitásnak köszönhető gyorsabb árukezelés révén a szállító járművek hatékonyabb kihasználása, így a fajlagos termelési költségek csökkentése. Működési költségek csökkentése, munkahelymegtartás, munkahelyteremtés, versenyképesség növelése, piaci pozíció további erősítése.